Cigánypasztorációs tapasztalatcsere a Kárpát-medencében - Online záróalkalom

2024.07.04. 15:22

 

2024.07.03-án tartottuk meg online záróalkalmunkat, ahova olyan szervezetek képviselőit hívtunk meg, akik az elmúlt évben a Cigánypasztorációs tapasztalatcsere a  Káprát-medencében eseménysorozaton mint együttműködő partnerek részt vettek.

Vendégeink közül a legtöbben az összes eseményre el tudtak jönni, megosztottuk velük is az eseménysorozat eredményeit: a kapcsolati háló bővülését és a találkozók szakmai tartalmának sokszínűségét . Az Kárpát-medencés projekt által sikerült összesen 11 eseményt tartanunk. Ezek közül 3 gyermektábor, 1 tanulmányút, 5 találkozó és 2 online esemény valósulhatott meg. Ezeken az eseményeken több, mint 120 szakembert sikerült megmozgatni és bevonni a kezdeményezésekbe. A programok által mindig akadt lehetőségünk újabb szervezetekkel megismerkedni, akikkel szeretnénk a továbbiaknak is tartani a kapcsolatot és kidolgozni a közös munka lehetőségét.

A több, mint egy éve tartó eseménysorozattal kapcsolatban egyöntetűen megállapítottuk, hogy igen nagy szükség van a kapcsolatépítésre, összefogásra, találkozásokra. Mindenki különböző nehézségekkel küszködik a saját területén, ezek a találkozások azonban lehetőséget adnak arra, hogy mentálisan a szakemberek megújuljanak, és hazatérve nagyobb lendülettel tudják folytatni munkájukat.


 

zaro

×

...