Cigánypasztorációs tapasztalatcsere a Kárpát-medencében - Borsod

2023.06.16. 14:32

2023. június 12-13-án Borsodban jártunk, ahol programunk első megállója Homrogdra vezetett a Görögkatolikus Általános Iskolába.

Itt Csépányné Szabolcsik Erika igazgató asszony és Trescsula László iskolalelkész vezetett körbe minket, és mutatták be az iskola működését.

A nap folyamán ellátogattunk a közeli Selyebre, ahol részt vehettünk egy Parakliszon Kondás andrás vezetésével a Szent Péter és Pál apostolok templomban. A liturgián alsó tagozatos gyerekekhez csatlakoztunk, akik csoportos énekekkel kedveskedtek nekünk. Találkoztunk a helyi cursillós közösséggel is, ahol egy mély beszélgetéssel és tapasztalatmegosztással zártuk a napot.

Másnap Hernádvécsére a Jelenlét Ponton gyűltünk össze. Kalász Ágnes szakmai vezető és Oroszné Obbágy Rita koordinátor mutatta be a település egyházi és a Felzárkózó Települések Program lehetőségeit és eszközeit. Dr. Balogh Győző, cigánypasztorációs referens Hogyan válhat mindenki számára vonzóvá a misszió? előadását hallgattuk meg, majd nyitott beszélgetésen keresztül osztotta meg mindenki a tapasztalatait,  meglátásait.

A programot Vilmányban folytattuk. Itt Sohajdáné Samu Zsuzsanna református lelkész mutatta be a  Vilmányi Református Gyülekezet Jelenlét Pontját, majd látogatást tettünk Göncruszkára a Tejjel Mézzel Étterembe, ami azért is különleges, mert az étterem a helyi iskola étkeztetéséért is felel.

Az eseményről készült galéria ITT tekinthető meg.

×

...