Közös kincseink – Kethane avuciji

Őseink_2Szíves figyelmükbe ajánljuk a honlapunkról letölthető foglalkozástervezeteket, amelyek a roma hagyományokból merítve, roma és nem roma származásúak bevonásával megvalósuló közösségi eseményeken, akár egyházközségi vagy iskolai keretek között is alkalmazhatóak.

A Boldog Ceferino Intézet pasztorációs célkitűzései mellett szeretné a roma kultúra eszközeivel is erősíteni a helyi közösségeket. Párbeszédre épülő anyagunk így hozzájárulhat a fiatal nemzedékek identitásának megerősödéséhez.

A négy foglalkozástervezet három különböző korcsoport részére készült, de azonos céllal: a foglalkozáson részt vevő gyerekek roma és roma–magyar, vagy roma és más nemzettel azonos kettős identitásának erősítésére.

Témavázlatainkban képzőművészeti, zenei és irodalmi vagy népmesei alkotásokat javasolunk, amelyek fő témái a hagyományok, ünnep és vidámság, felelősségvállalás, valamint egymás segítése. Hegedűs József összeállítását Krasznai Gíta grafikái egészítik ki.

A lovári fordításnak köszönhetően határainkon túl is alkalmazható anyagot készítünk.

Fogadják szeretettel sorozatunk első darabjait!

Forrás: BCI

TEF és BM logók 2021

Az kiadvány a Belügyminisztérium megbízásából a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság által «Roma nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2021. évi költségvetési támogatása» címmel kiírt pályázat keretében (ROMA-NEMZ-KUL-21-A-0672) készültek el.

×

...