Tanévkezdő találkozó Rakacán

Rakaca_21.08.27.Rakacán gyűltek össze augusztus végén a Miskolci Egyházmegye 5 településéről a cigánypasztorációs közösségek, hogy családi napon újra találkozzanak, és az együtt készüljenek a tanévkezdésre.

A találkozón, amelynek a Paraklisz Tanoda adott helyet, mintegy 65 fő érkezett vett részt. Balogh Győző atya a család és az összetartás témakörében tartott előadást, kiemelve az iskolakezdés előtt állva egymás segítését a családban, a településen és az egyházi közösségben. Ehhez közös ima kapcsolódott. Majd a tanoda lehetőségeiről beszélt Szatmáriné Molnár Éva. Az eseményen a Bódva-Völgyi Közéleti Roma Nők Egyesület vezetésével roma zenei hagyományokból kaptunk ízelítőt, valamint kortárs szerzemények is elhangzottak. Ez utóbbi nagy inspirációt jelentett a településen élő fiatal amatőr zenészeknek, aki a program végén mutatkozhattak be az élményzenélés során. A közös étkezés előtt pedig a Szendrőládi Dicsőítők tagjai tettek tanúságot, hogyan tértek meg, és hogyan szolgálnak más cigánypasztorációs eseményeken szívből jövő énekeikkel. A vendéglátás során kötetlen beszélgetés során örülhettek egymásnak a tanodába járó családok, valamint az ott segítő munkatársak, megalapozva ezzel az induló tanévet.

A Boldog Ceferino Intézet örömmel vesz részt egyházmegyés tematikus napokon, ahol segítheti a helyi közösségek közeledését, a lelki közösség és összetartozás erősödését, és nem utolsó sorban eredményekkel teli életutak kerülnek bemutatásra.

Logo EKCP 21

Az eseményt a Boldog Ceferino Intézet EKCP-KP-1-2021/1-001192 pályázata keretében hoztuk létre.

Forrás: BCI

×

...