Cigánypasztorációs találkozó az 52. Euchrisztikus Kongresszus keretében

CP plakát_1A Boldog Ceferino Intézet koordinálja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson a KATTÁRS-programsorozat részeként megvalósuló szeptember 9-i cigánypasztorációs programokat. Ezúton is szeretnénk megismételni és megerősíteni a meghívást a találkozóra!

Szeptember 9-én, a Remény napján a cigánypasztorációs programok a Hungexpo területén kezdődnek: 11:30-kor szentmisén veszünk részt, amelyen az eseményre komponált lovári nyelvű mise fog felhangozni. A könyörgések a főbb cigány dialektusokon mondjuk majd, kapcsolódva az Európa-szerte élő közösségekhez is.

Az ebédszünet után 14:30-16:00 között kerül sor a fakultációra, melynek címe Sokszínűségünk - cigánypasztoráció napjainkban.

A műsor után új helyszínen, a Kőbányai Szent László templomban lesz a közösségek találkozója 16:45-től. A templomban dicsőítésre hívunk, és ennek keretében a cigányságot a Szűzanya oltalmába ajánljuk. A találkozó szerény agapéval zárul 18:00-kor.

A regisztrációval kapcsolatban kiemelten fontos tudnivalók:

napijegy ingyenes lesz abban az esetben, ha a BCI munkatársain keresztül igazoltan hozzájutnak a kuponkódhoz. Ez a kedvezmény kizárólag a szeptember 9-i cigánypasztorációs eseményre szól.

A napi belépőjeggyel rendelkezők kapnak zarándokcsomagot, melynek része az FM rádió (tolmácsolás hallgatásához) és a liturgikus füzet is. Minden résztvevő meleg egytálételt kap ebédre.

Ugyanakkor az utazástámogatás kérdésében, kérjük, hogy érdeklődjetek a lehetséges pályázati, egyházmegyei és egyházközségi támogatások iránt is, mivel a BCI lehetőségei is korlátozottak. Kérjük, hogy egyeztetés végett 2021.07.31-ig forduljatok hozzánk a fenti email címen, hogy lehetőségeink szerint támogatni tudjuk a csoportot.

A regisztrációban segítséget kapunk az egyházmegyei NEK-asszisztensektől is, akik nagyon készségesen állnak rendelkezésre. Keressétek őket bátran!

A cigánypasztorációs referensek részvételére számítunk a találkozón.

Bízunk benne, hogy ilyen összefogással mindenki, aki hívást érez, eljut erre az ünnepre!

Szeretettel és imával,

Székely János püspök atya nevében

Pünkösti Apollónia és Bángi-Magyar Anna

 

×

...