Szentkúti zarándoklatra várunk

Szentkút 2021Régen találkoztunk, az immár hagyományossá vált mátraverebély-szentkúti zarándoklaton. Mostanában, a járvány csitulása idején többen érdeklődtek, hogy mi lesz az idei zarándoklattal. Istennek hála, kezdünk fölszabadulni a járvány nyomása alól, és Boldog Ceferino születésének 160., vértanúságának, mennyei születésnapjának 85. évfordulóján mégis, végre találkozzunk a Mátraverebélyi Szűzanyánál július 3-án!

 

Az Eucharisztikus Jézus Boldog Ceferino életében.

 

Kedves Testvér, kedves Munkatársunk!

Szeretnénk jól felkészülni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, ezért Székely János püspök atyát megkértük, hogy vezessen be minket egy elmélkedéssel Boldog Ceferinónak az Eucharisztiával való kapcsolatába.

A zarándoklat 10 órakor kezdődik. A szabadtéri oltárnál délelőtt Székely püspök atya elmélkedése adja a témát, tanúságtételeket hallgatunk, a szentmise és ebéd után várjuk a résztvevő csoportok, legfeljebb 10 perces, rövid műsorát. A 14 év alatti gyerekeknek a szentmise előtt külön foglalkoztatást biztosítunk.

A jelentkezés után megküldjük a részletes programot.

A jelentkezésünket az idén elektronikus űrlapon tehetjük meg a következő címen: Jelentkezési lap - roma zarándoklat

Jelentkezési határidő: június 23. A jelentkezőknek a további részletekről levelet küldünk.

A szűkös anyagi keretek miatt a bérelt busz költségének max. 50%-át tudjuk téríteni. Ajánljuk a Volánbusz Közlekedés Zrt országosan elérhető szolgáltatását, olcsó különjárati lehetőséget biztosít. Helyszíni kiállással háztól-házig szállít.

Itt érhető el: https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/szolgaltatasaink/buszberles/arajanlat-keres

Az idei évben szűkösek a kereteink az ebédet mindenkinek magának kell állnia Egyeztettünk a kegyhely konyhájával. A csoportvezetők csoportonként rendelhetnek 900 Ft/adag áron rizses húst, kizárólag előre fizetéssel. Az ebédrendelés végső határideje: 2021. június 24. Ki-ki a foglalas@szentkut.hu címen, e-mailben jelezze az ebéd igényét.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk. Ennek keretében a szeptember 9-i roma találkozó Budapesten a Hungexpo területén különleges alkalmat kínál, és előkészít a vasárnapi záró szentmisére Ferenc pápával. (Ne felejtsünk el regisztrálni! Segítséget kaphatunk a Boldog Ceferino Intézettől: bangimagyar.anna@boldogceferinointezet.hu).

A legalkalmasabb fölkészülés, ha elmélyítjük kapcsolatunkat az eucharisztikus Jézussal. Erre közös zarándoklatunk is remek lehetőséget nyújt. Szeretettel várunk minden kedves, ide készülő testvért!

Székely János püspökatya és a szervezők nevében:

Szátok, 2021. június 9-én

Dúl Géza

Elérhetőségünk: ceferino@vaciegyhazmegye.hu

×

...