Nem látványos, de nagy dolgok történnek – Beszélgetés Oroszné Obbágy Ritával a cigánypasztorációról

Orosz Rita_Kurír 21.04.26.Oroszné Obbágy Ritával, a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs megbízottjával készített interjút a Magyar Kurír a Boldog Ceferino Intézet gondozásában megjelent a „Ti az Egyház szívében vagytok!” című kötet kapcsán, amely a hazai katolikus cigánypasztoráció kiemelkedő helyszíneit mutatja be.

Rita régóta elkötelezetten dolgozik a cigány testvérekért, mind az egyházmegyében, mind az országos együttműködésekben.

„Nagyon jó megmutatni magunkat: lehet, hogy nincsenek látványos eredményeink, de azért vagyunk, létezünk, tesszük a dolgunkat. Lehet, hogy most még csak háttérmunkának látszik, amit teszünk. Sok esetben csak mondjuk, hogy az Egyház szívében vagyunk, de igazából gyakran a perifériára sodródunk, nemcsak a cigányság, hanem azok is, akik a cigánypasztorációban dolgozunk. Van egy kedves barátom, aki azt mondta: Nem elég a tyúknak tojást tojni, kotkodálnia is kell, hogy észrevegyék. Meg kell mutatnunk, hogy történnek lépések a cigánypasztoráció területén.

Ez a könyv tartalmazza mindazok elérhetőségét, akik a Katolikus Egyházon belül cigánypasztorációval foglalkoznak. Bátran fordulhatunk segítségért egymáshoz, és minden együttműködés gyümölcsöket teremthet.”

A teljes interjú itt érhető el.

Forrás: Magyar Kurír

×

...