A katolikus cigánypasztoráció helyszíneiről szóló könyv online bemutatójára készülünk

CP kötet_2020Új kiadványt jelentetett meg a Boldog Ceferino Intézet „Ti az Egyház szívében vagytok!” címmel. A kötet a hazai katolikus cigánypasztoráció kiemelkedő helyszíneit mutatja be, egyházmegyei körképet adva, és külön részletezve a szerzetesrendek szolgálatait is.

Szeretettel hívjuk a kiadvány online bemutatójára 2021. március 8-án, hétfőn 14:00 órakor!

A könyv bemutatja az egyes helyszínek szerteágazó tevékenységeit, és beszámol a szerzetesek által vezetett szolgálatok sokszínűségéről is. Olvashatunk egyházközségi és civil kezdeményezésekről, az iskola és tanoda színtereiről, szociális és karitatív segítségnyújtásról. De a hangsúly mindig az Evangélium hirdetésén van, bárhova tekintünk.

A kötet megjelenését a Pasztorációs programok a roma kultúra megőrzésének szolgálatában projekt (EFOP-1.3.4-16-2017-00017) tette lehetővé.

Március 8-án Székely János püspök atya köszöntő szavai után kerekasztal beszélgetésre kerül sor Tóth István vezetésével, ennek címe: A katolikus cigánypasztoráció jövőformáló közösségei.

A beszélgetés résztvevői:

Kocsis Fülöp érsek-metropolita

Kovács Róbert atya, Nyíregyháza-Huszártelep

Szász Csilla Rita nővér, Arló

Bárándiné Jánossy Enkő, Zsámbék

A beszélgetés után lehetőség van kérdések felvetésére is. Az érdeklődők a Skype-on elérhető eseményhez szükséges elektronikus elérhetőségüket kérjük, küldjék meg a bangimagyar.anna@boldogceferinointezet.hu címre!

Szeretettel várjuk!

A Boldog Ceferino Intézet munkatársai

×

...