Csendes lelki nap Csatkán

Csatka_2020_2Egymásra és Isten szavára figyelő zarándokok gyűltek össze a csatkai cigánypasztorációs lelki napon június utolsó vasárnapján.

A nagy bükkfák árnyékában megbúvó kápolnában mintegy 90 ember hallgatta Székely János püspök atya elmélkedését. József és testvérei példáján keresztül Isten állandóan jelenlévő gondoskodására irányította a figyelmet. Életünk célját, ha keressük, próbáljunk meg Isten szemével nézni mindent, s akkor önmagunk és tetteink értékét is tisztán láthatjuk, Isten terve nyilvánvalóvá válhat számunkra.

A szentségimádást követően misével ünnepeltek a zarándokok. Majd a nap kiemelkedő eseményeként, Lólé Attila tanúságtételét hallhattuk: Attila hangsúlyozta, hogy a Szent Egyed Közösség tagjainak szerető figyelme, az evangéliumból forrásozó, szavaikkal összhangban lévő tetteik, amelyekkel az elesett és megvetett akkori Attilát segítették, indították el őt a megtérés útján.

A lelki nap közös keresztút imádsággal ért véget, Orsos Zoltán atya vezetésével.

Holubák Attila plébános atya és munkatársai családias légkört teremtettek a résztvevők számára, gondoskodtak mind az előkészítésről, mind a közös ebédről.

Attila atya szeretettel invitál mindenkit a szeptemberi Kisboldogasszony búcsúba is, de egész évben van lehetőség betérni a Szűz Anyához.

Forrás: BCI

 

×

...