Újra kezdés! – Tanév indítás Szendrőládon

Újra kezdés! – Tanév indítás SzendrőládonSzendrőládra szerveztünk együttműködési tréninget augusztus 22-23-án, amelyen a tanévkezdésnek igyekeztünk lendületet adni

A mindennapi élet részévé lett virtuális valóságról beszélt Tóth Dániel pszichológus. Gyakorta csak a veszélyeit érzékeljük kiber tér végtelen rejtelmeinek, de az előadó a fejlesztési, oktatási és gyógyítási lehetőségeit is bemutatta. A kazincbarcikai Don Bosco Iskola tanárai részvételével a csoportbeszélgetéshez jócskán akadt saját pedagógiai tapasztalat a témával kapcsolatban.

A résztvevők szintén jól ismerték a mentor jelentőségét a hátrányos helyzetű tanulók oktatásában. Inspiráló volt számukra a „Válaszút a digitális oktatásért” projekt bemutatása, amelyet Bakos Zsuzsanna, a Református Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársa mutatott be.

A tréning második napján Kovács Piroska pszichológus tartott előadást, majd vezetett beszélgetést azoktól a határesetekről, amikor nehéz eldönteni, hogy a pszichológia vagy a pedagógia eszközeivel lehet inkább segíteni egy tanulót. A beszélgetések tükrözték a résztvevők nagy tapasztatait és hozzáértését a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában, nevelésében.

A Common Vibe Egyesület pedig a beszámolt a zene nevelő és közösségformáló erejéről.

Forrás: BCI

 

×

...