Közösségépítés és pasztoráció eszközei – Közös gondolkodás Ózdon

Szeretet dobókockaKözösségépítés és pasztoráció eszközei – Közös gondolkodás Ózdon

A katolikus plébánia adott otthont a találkozónak, ahol a Fokoláre Mozgalom tagja, Silvia Scatragli mutatta be az városban tevékenykedő Kohó - Kapcsolati Háló terveit, melyek szerint közösségi tereket és játszóteret alakítanak majd ki a Karitász épülete mögött. A résztvevők a létrehozandó tér közösségépítő lehetőségeiről beszéltek.

Bemutatták a Szeretet-dobókockát is, amelynek oldalain az evangéliumi szeretet egy-egy jellemzője áll. Naponta dobva a kockát, a dobott gondolat jegyében élhetjük meg a napot, ezzel is mélyítve az egymásra figyelést közösségeinkben. Az igék segítenek a mindennapokban Jézus jelenlétét közvetíteni környezetünk számára.

A megvalósítás újabb útjait kerestük a Válaszút a digitális oktatásért” projekt kiterjesztésének lehetőségeiről beszélgetve a Református Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársa, Bakos Zsuzsanna vezetésével. A programban kortárs segítők, jelen esetben gimnazisták skype alapú rendszeren keresztül heti rendszerességgel közösen tanulnak a mentorált diákokkal.

Az ózdi segítő szolgálatok a 2019. januárjában lezajlott első találkozó pozitív tapasztalatai alapján az akkori kapcsolatfelvétel és közös gondolkodás folytatása céljából gyűltek össze. Most összesen hét közösség és szervezet képviselői voltak jelen.

Forrás: BCI

 

×

...