Marista Iskolatestvérek tanodája és iskolája Karcagon

A marista lelkiség alapja Jézus Krisztust megismertetni és megszerettetni, főképp az ifjúság körében. Ennek jegyében dolgoznak intézményeikben.

Jó gyakorlat: Mivel az iskolai napközi nem bizonyult hatékonynak, az iskolai hátrányok leküzdésére és a szabadidő értelmes és hasznos eltöltésére hozták létre a Tanulói Ifjúsági Pont nevű tanodát. Módszerük a szerető figyelem. Erre bizalommal és szeretettel reagálnak a gyerekek, amire épülhet minden további közös munka. Projekt alapú foglalkozások, sport, kulturális programok várják a gyerekeket délutánonként. Három éve tanodás önkéntesekkel rendszeresen osztanak ételt rászorulóknak.

Ennek a tevékenységnek a Szűzanya evangéliumi magatartásmódjai adnak alapot: befogadó szeretet, alázat, személyes kapcsolatok. Minden tevékenység központja és alapja a Szűzanya. Mindkét helyszínen a jó gyakorlat lényege a családok erősítése és a családias légkör kialakítása. A családot minden fejlődési szinten erősítik, támogatják. Például a fiatalon anyává lett lányoknak segítenek, hogy a terhességük problémamentes maradjon, jó családanyák legyenek. Később meghívják a babával együtt a baba-mama klubba. Segítik az óvodába beilleszkedést, később az iskolai előmenetelt is támogatják. Egy családot a létrejöttétől kezdve kísérnek minden területen.

Honlap: http://www.marista.hu/tip/

 

×

...