Jövő Háza Gyöngyösorosziban

: A Jó Pásztor Nővérek A nővérek létrehoztak egy szociális központot, amelyben közösségi termek, műhelyek és egy tankonyha kapott helyet.

A Jövő Háza – közösségi központ, délutáni napközi, nyári táborok helyszíne, ahol hetente hitoktatás, közösségépítő teadélutánok, szombatonként gyermekfoglalkozások zajlanak. Különös figyelmet fordítanak a lányokra, fiatal édesanyákra. Szoros együttműködésben dolgoznak a helyi plébániával a hitoktatásban és adományszervezésben a legrászorultabbaknak.

A település mintegy 1500 lakosának nagy része hátrányos helyzetű. A központban délutáni napközi működik, nyáron táborozni viszik a hátrányos helyzetű, főként roma gyerekeket. Tisztálkodási lehetőséget biztosítanak, adományt adnak a rászorulóknak főként iskolakezdés előtt. Szülői értekezleteket tartanak, amin a polgármester asszony is részt vesz, ilyenkor teáznak, sütiznek, beszélgetnek. Havonta, kéthavonta ruhavásárt is szerveznek.

A nővérek számára fontos, hogy a hit- és erkölcstan oktatásból se maradjanak ki az arra igényt tartók. Ez nemcsak a közösségi házba járóknak lehetőség, hanem a falu összes gyermeke számára. A plébános atyával együttműködve szolgálnak ebben.

A nővérek vallják, hogy sokszor azzal segíthetnek legtöbbet, hogy a közelükben élnek, jelen vannak, osztoznak örömükben-bánatukban és szeretik őket.

Honlap: http://www.jopasztor.hu/gyongyosoroszi-misszio/

Csapó Barbara

Forrás: BCI

×

...