Huszártelepi Görögkatolikus Általános Iskola és Tanoda

A Hajdúdorogi Egyházmegyében is kiemelten támogatják cigány származású testvérek közösségi kapcsolódását, egyéni tanulmányait, hitoktatás, felzárkózási programok, zarándoklatok, közösségépítő programok által.

2016. november 1-jén kinyitotta kapuját a huszár-telepi Magvető Görögkatolikus Tanoda. Az egyházmegyében kiemelt helyen szerepel a cigánypasztoráció, mely tevékenységhez, szerepvállaláshoz az infrastrukturális hátteret a Huszártelepen a Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola biztosítja.

A tanodai program műveltségi területenként megszervezett fejlesztő és ismeretbővítő foglalkozásokra épít, mely során értékközvetítés, képességfejlesztés és tanulási technikák elsajátítása zajlik, a szakmai programok megvalósításán túl szabadidős tevékenységek, táborok és kulturális események látogatása vált lehetővé. A Magvető Tanodában olyan tudásban, személyiségben magabiztos gyermekeket nevelnek, akik könnyebben megállják a helyüket az életben, olyanokat, akik jövőképpel rendelkeznek, és céljaik eléréséhez tudást és ismeretet kaptak.

Honlap: http://sojamiklosiskola.hu/

Csapó Barbara

Forrás: BCI

 

×

...