Idén is táboroztak az őrkői gyerekek

A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi munkatársainak köszönhetően az őrkői gyerekek idén nyáron is megtapasztalhatták a táborozás élményeit, egy rövid ideig szebbé varázsolva a mindennapokat.

A már hagyományosan minden évben megszervezésre kerülő nappali tábor idén július 22. és 26. között zajlott. Az 5 napig tartó foglalkozások sorozatán azok a 7 és 13 év közötti gyerekek vettek részt, összesen 21-en, akiket az év többi felében is foglalkoztat a szervezet és egész évben részesei a romák felzárkóztatását célzó programnak. A tábor helyszínéül a Caritas által működtetett őrkői nappali központ szolgált.

Gyerekek

Az őrkői roma gyerekek szociális és gazdasági helyzetét tekintve kevesebb eséllyel jutnak el különböző nyári táborokba, a Gyulafehérvári Caritas munkatársai azonban fontosnak tartják, hogy ezek a gyerekek is megtapasztalják a táborozás élményét, hasznosan töltve el a ezeket a napokat.

A táborban a főszerep a játéké, ami kiegészül kézműves tevékenységekkel és meséléssel. Mindez lehetőséget és teret biztosít a gyermekeknek arra, hogy saját erősségeiket felismerjék, gyengeségeiket megszelidítsék, megtapasztalják a játék komolyságát és a komoly játékosságot.

Gyerekek.

A tábor végére a résztvevők alkotásaiból kialakuló arcképcsarnok betekintést nyújt a gyermekek érzelmeinek sokszínűségébe, abba, hogy kinek milyen színű a boldogsága, a félelmei vagy a haragja. Az utolsó napon az őrkői gyermekekből álló Superar gyermekkórus előadásával zárult a tábor.

A tábor a Kovászna Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság hozzájárulásával,  valamint külföldi támogatásokból valósult meg.

Forrás: caritas-ab.ro

×

...