Csak Jézus Krisztusban tudunk egyek lenni – Cigánypasztorációs szakmai rendezvény Máriapócson

Máriapócs_2A Cigánypasztoráció a Kárpát-medencében elnevezésű projekt soron következő alkalmát a Boldog Ceferino Intézet a Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottságával karöltve szervezte meg október 21-22-én.

CSAK JÉZUS KRISZTUSBAN TUDUNK EGYEK LENNI – CIGÁNYPASZTORÁCIÓS SZAKMAI RENDEZVÉNY MÁRIAPÓCSON

2019. október 21-22.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

A Cigánypasztoráció a Kárpát-medencében elnevezésű projekt soron következő alkalmát a Boldog Ceferino Intézet a Nyíregyházi Egyházmegye Cigánypasztorációs Bizottságával karöltve szervezte meg október 21-22-én.

Máriapócs

A szakmai rendezvény második napján Ábel püspök a szentatyák tanítására épülő gondolatai után Oroszné Obbágy Rita az egyházmegye cigánypasztorációs referenseként bemutatta a bizottság működését, elért eredményeit, új módszereit, mint például a papnövendékek bevonását a cigánypasztorációba.

Oroszné Obbágy Rita

Az előadó, Oroszné Obbágy Rita hangsúlyozta az Eucharisztia és a szentségek szerepét a cigánypasztorációban: „csak Jézus Krisztusban tudunk egyek lenni” – mondta. Majd workshop keretében beszéltek arról a jelenlévők, mivel és hogyan lehet hatékonyabbá tenni a cigánypasztorációt, milyen gátló tényezők akadályozzák a cigány és nem cigány közösségek hatékony, félreértésektől mentes kommunikációját.

A délután folyamán Szeibert András, a Háló Egyesület képviselője és dr. Balogh Győző a Miskolci Egyházmegye cigányügyi referense tart előadást, majd a kétnapos rendezvény zárásaként Szent Liturgiát végeznek a kegytemplomban.

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

×

...